Tikwatenoe

Tikwatenoe organiseert allerlei activiteiten voor kinderen van 5 t/m 16 jaar. Samen vieren dat we joods zijn. Daar gaat het om.

Gezelligheid, plezier en vrienden maken staan voorop.

Alle joodse kinderen, orthodox of vrij, zijn welkom en zullen aansluiting vinden bij de manier waarop wij ons jodendom beleven.

De activiteiten hebben vaak de joodse feestdagen als thema en zijn dan gericht op het overbrengen van kennis en tradities. En soms gaat het alleen om het samenzijn en met elkaar een fijne tijd beleven.

Tradities en joodse gebruiken staan bij Tikwatenoe hoog in het vaandel. Berachot (zegeningen) worden gezegd en na het bensjen barsten de kinderen meestal uit in gezang en passeren gouwe ouwe joodse liedjes de revue. Tijdens de meerdaagse activiteiten is er in sjoel dagelijks een speciale kinderdienst en eten we gezamenlijk natuurlijk kosjer.

Ons team vaste vrijwilligers staat altijd te popelen om van al onze activiteiten een succes te maken. Zij worden begeleid in de omgang met kinderen. ze komen bij elkaar voor Sjabbatmaaltijden en zijn elkaars steun en toeverlaat, vaak ook buiten Tikwatenoe. Voor hen is het sociale en joodse aspect een belangrijke motivatie om zich als vrijwilliger in te zetten voor de volgende generatie. Later worden de chanichiem (kinderen) vaak de madrichiem en zien we later hun kinderen ook weer terug. Zo voelt het Tikwatenoe als  één grote familie met plaats voor uitbreiding!

Tikwatenoe betekent “onze hoop”. Want de activiteiten zijn gericht op de toekomst. Kinderen zijn de toekomstige leden van onze gemeenschap; de ouders, de leiders, de bestuurders, de sociaal werkers en de docenten. De band die de kinderen op jonge leeftijd met elkaar aangaan zal voor de rest van hun leven van grote waarde zijn.

We hopen steeds meer kinderen bij onze activiteiten te mogen zien en samen een te gekke tijd te mogen beleven.

Met de Community Fun Run kan je geld inzamelen voor Tikwatenoe. We hopen daarmee kinderen te kunnen sponsoren die anders niet mee op machanee kunnen.

 

Op de hoogte blijven?

Come and check it out.

website: www.tikwatenoe.nl

Email: tikwatenoe@nik.nl

Meld je aan voor de nieuwsbrief via tikwatenoe@nik.nl