Bne Akiwa

Wat is Bne Akiwa?

Bne Akiwa is een Joodse & Zionistische jeugdbeweging. We zijn ontstaan uit Mizrachi als een jeugdafdeling. Voor de Tweede Wereldoorlog was men op Bne Akiwa vooral bezig met het opleiden van zijn leden voor een leven in Israël. Vandaag de dag organiseren we ook wekelijks pe’oela (afdeling), zomerkamp, winterkamp en verschillende weekendjes weg!

Er zit altijd een gedachte achter onze activiteiten. Zo onderwijzen we kinderen op een informele manier over het Jodendom of over Israël. Elk kamp heeft een onderwerp dat hiermee verbonden is. Dus tussen de springkussens, spellen en het sporten door is er nog wat plek voor een serieuze pe’oela!

We versterken de Joodse gemeenschap door middel van onze activiteiten voor de chanichiem (kinderen), maar ook door onze activiteiten voor de volwassenen in onze Joodse gemeenschap. We organiseren jaarlijks Shabbat Aliya. Een Shabbat met maaltijd waarop men bij elkaar komt om ideeën over Aliya te bespreken samen met een gastspreker uit Israël. Ook helpen we mee aan activiteiten zoals de Jom Ha’atsmaut viering of Jom Hashoa.

Zoals hierboven genoemd, is één van onze doelen het maken van Aliya. We streven ernaar om onze leden Aliya te laten maken zodat ook zij kunnen helpen aan het bouwen van Israël. En weet je nog niet zeker of je Aliya wil maken? Gelukkig heeft World Bnei Akiva geweldige jaarprogramma’s waar je een jaar lang jezelf kan oriënteren. En heb je nog geen Aliya gemaakt? Gelukkig heeft Bne Akiwa je dan opgeleid tot een leider binnen de Joodse gemeeschap! Kortom, een veelzijdige jeugdbeweging!